Jadłospis
L.P. | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
1 |
Kasza manna, pieczywo z masłem i dżmem, mix eowocowy. |
Barszcz czerwony zab. z zielonym koperkiem. Babka ziemniaczana, sur. z białej kapusty z ogórkiem kiszonym i siem. lnianym w sosie jog.-majonezowym, kompot wiśniowy |
Hot dog z parówką, ketchup, mix warzyw. Herbata z cytryną i miodem. |
2 |
Bułka musli z pastą jajeczną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Kawa inka na mleku, mix owocowy. |
Zupa pomidorowa z zacierką i ziołową nutą. Nuggetsy w panierce kukurydzianej, ryż na sypko, sur. z marchewki, jabłka i pora. Kompot owocowy. |
Obwarzanki serowe. Kakao. |
3 |
Owsianka na mleku, chałka, mix owocowy. |
Krupnik z kaszą perłową i zieleniną, Pierogi z mięsem, sur. z czerwonej kapusty z cebulką.Kompot śliwkowy. |
Tortilla z serkiem, szynką, rukolą i warzywami. Herbata z miodem i pomarańczową nutą. |
4 |
Kajzerka z pastą z soczewicy i suszonych pomidorów, warzywo. Kakao. |
Zupa ogórkowa zab. na maśle klarowanym z ziel. koperkiem. Kaszotto z warzywami i gulaszem z łopatki, buraczki zasmażane. Kompot jabłkowy z cynamonem |
Szarlotka z pianką, bawarka. |
5 |
Pieczywo z masłem, wędliną na sałacie, pomidor. Herbata z cytryną. |
Zupa fasolowa z ziel. koperkiem. Kotlet rybny z pieca, ziemniaki, kiszona kapusta. Kompot gruszkowy z sokiem z cytryny. |
Muffinki szpinakowo-marchewkowe. Koktajl owocowy. |
6 |
Płatki kukurydziane na mleku, kajzerka z masłem, mix owocowy. |
Zupa z czerwonej soczewicy. Kopytka leniwe polane jog. naturalnym. Kompot śliwkowy. |
Makaron z pesto, kurczakiem, suszonymi pomidorami, prażonymi pestkami, słonecznika. Herbata z miodem, pomarańczową nutą |
7 |
Jajecznica ze szczypiorkiem, bułka musli. Kawa inka na mleku, mix owocowy. |
Rosół z lanymi kluskami i ziel. koperkiem. Pieczone podudzia z kurczaka, risotto z fasolką szparagową lub mini marchewką i mozarellą. Kompot owocowy . |
Racuszki dyniowe. Kakao. |
8 | Paluch z masłem ziołowym, szynką lub serem żółtym, ogórek. Herbata z cytryną, mix owocowy. |
Zupa jarzynowa zab.z ziel. koperkiem. Kartacze z mięsem, okraszone cebulką, sur. z kapusty pekińskiej i papryki. Kompot wiśniowy. |
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietaną. Bawarka. |
9 |
Bułka z pastą z makreli, mix warzyw. Kakao. |
Zupa owocowa z makaronem. Gołąbki w sosie własnym, puree ziemniaczane z masłem i koperkiem. |
Ciasteczka maślane własnego wypieku. Koktajl owocowy. |
10 |
Jaglanka na mleku, chałka, mix owocowy. |
Kartoflanka z parmezanem i ziołowymi grzankami. Paluszki rybne z miruny, ziemniaki, sur. z ogórków kiszonych z cebulką i oliwą z oliwek. Kompot gruszkowy. |
Tosty z serem, szynką i warzywami zapiekane w piecu, sos czosnkowy do smaku. Herbata z cytryną. |