Jadłospis
L.P. | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |||
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
|
|
|
|||
2 |
|
|
|
|||
3 |
|
|
|
|||
4 |
Kajzerka z pastą z soczewicy i suszonych pomidorów, warzywo. Kakao. |
Zupa ogórkowa zab. na maśle klarowanym z ziel. koperkiem. Kaszotto z warzywami i gulaszem z łopatki, buraczki zasmażane. Kompot jabłkowy z cynamonem |
Szarlotka z pianką, bawarka. |
|||
5 |
Pieczywo z masłem, wędliną na sałacie, pomidor. Herbata z cytryną. |
Zupa fasolowa z ziel. koperkiem. Kotlet rybny z pieca, ziemniaki, kiszona kapusta. Kompot gruszkowy z sokiem z cytryny. |
Muffinki szpinakowo-marchewkowe. Koktajl owocowy. | |||
6 |
Płatki kukurydziane na mleku, kajzerka z masłem, mix owocowy. |
Zupa z czerwonej soczewicy. Kopytka leniwe polane jog. naturalnym. Kompot śliwkowy. |
Makaron z pesto, kurczakiem, suszonymi pomidorami, prażonymi pestkami, słonecznika. Herbata z miodem, pomarańczową nutą |
|||
7 |
Jajecznica ze szczypiorkiem, bułka musli. Kawa inka na mleku, mix owocowy. |
Rosół z lanymi kluskami i ziel. koperkiem. Pieczone podudzia z kurczaka, risotto z fasolką szparagową lub mini marchewką i mozarellą. Kompot owocowy . |
Racuszki dyniowe. Kakao. |
|||
8 | Paluch z masłem ziołowym, szynką lub serem żółtym, ogórek. Herbata z cytryną, mix owocowy. |
Zupa jarzynowa zab.z ziel. koperkiem. Kartacze z mięsem, okraszone cebulką, sur. z kapusty pekińskiej i papryki. Kompot wiśniowy. |
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietaną. Bawarka. |
|||
9 |
Bułka z pastą z makreli, mix warzyw. Kakao. |
Zupa owocowa z makaronem. Gołąbki w sosie własnym, puree ziemniaczane z masłem i koperkiem. |
Ciasteczka maślane własnego wypieku. Koktajl owocowy. |
|||
10 |
Jaglanka na mleku, chałka, mix owocowy. |
Kartoflanka z parmezanem i ziołowymi grzankami. Paluszki rybne z miruny, ziemniaki, sur. z ogórków kiszonych z cebulką i oliwą z oliwek. Kompot gruszkowy. |
Tosty z serem, szynką i warzywami zapiekane w piecu, sos czosnkowy do smaku. Herbata z cytryną. |